CRÒNICA: H. BANYOLES – SÈNIOR A

Handbol Banyoles 21 – Sènior A 20

Partit amb dues parts i dues cares: primera amb poca convicció; bona segona on ha faltat l’empat.

Partit jugat a Banyoles el passat dissabte davant un Handbol Banyoles que venia amb uns bons números de la setmana passada. Realment té un equip molt equilibrat.

De sortida, primers cinc minuts d’intercanvis de gols. Per part arlequinada, amb en Juan Cañamero, Caña, a la porteria, ja presentava tots el números per ser el MVP del partit. Tot i les aturades d’en Caña, els locals, aprofitant les pèrdues de pilota i els errors de llançament, han començat a agafar avantatges cada vegada més grans.

Arribats al minut 10 és on a començat el girigai arbitral. Desqualificació de l’Isidre per, teòricament, insultar al col·legiat. A més a més, a partir d’aquest punt, el criteri era molt diferent a les dues àrees: mentre que els locals feien amb el pivot arlequinat el que volien, a l’àrea arlequinada tot acabava en penal i dos minuts. Amb aquesta tònica de partit, els arlequinats s’han descentrat i els locals han agafat una diferència en el marcador important, al final de la mitja part 13 a 7 tot i gol de falta directe de l’Eloi.

Al descans, en Sergi ha demanat a l’equip que deixes de banda l’actuació dels àrbitres i que és centréssim en el partit. Dit i fet.  Amb un Caña desbocat amb un 60% d’aturades i una segona part per emmarcar, el bon joc dels arlequinats també ha tornat. Amb un brillant Guillem de central i, en Jordi finalitzant en la posició de lateral, de mica en mica els arlequinats han començat a recuperar el marcador. Mentre que en Caña els hi menjava la moral als locals, al minut 22 s’aconseguia empatar el partit a 18.

Aquí han tornat a canviar el criteri dels àrbitres. Barra lliure pels locals: enganxades per darrera amb exclusions on hauria de ser vermella, si no blava, atacs infinits sense passius, etc.. Mentre que per part arlequinada reben exclusions al mínim contacte en defensa. Aquesta situació ha portat a un +2 al de Banyoles. Després d’un temps mort local, en Caña torna aturar una bola generant un contraatac. Aquí és quan l’arbitratge no ha de permetre certes accions. Amb en Jordi corrent per la banda dreta, rep un placatge al més pur estil NFL. Just abans de ser placat, pot deixar anar la bola per en Cavero que escurça el marcador a 21-20. Segons el arbitres ha estat una acció fortuïta, però amb en Jordi sagnant per dins i fora del nas (fissura i tall), s’ha vist bastant clar que l’ha anat a caçar. Llàstima que encara hi hagi gent que pensi que tot s’hi val.

Passat tot l’enrenou, ambdós entrenadors han estat exclosos per entrar a la pista (tot i que en Sergi tenia permís per entrar-hi) s’inicia el joc a falta de 22 segons per acabar. Atac del Banyoles i enèsima aturada d’en “Caña”; baixada de contraatac i la pilota arriba a l’extrem que llença; aturada del porter i rebot a les mans arlequinades que llencen a falta d’un segon, frega al pal i fora.

Felicitar a tot l’equip per la capacitat de sobreposar-se a una situació tan adversa. Pels arlequinats han jugat Lluís i Cañamero a la porteria, Eloi, Cesc, Isidre, Jordi, Miky, German, Albert, Unai, Roger, Vili, Borja, Oriol, Guillem i Sergi.

Dissabte que ve el Sabadell Handbol rep a l’Handbol Parets. Equip que porta dues derrotes però que sempre es complicat de jugar.