HISTÒRIA

HANDBOL SABADELL

Cal situar l’inici del club d’handbol Sabadell en la tardor de 1947 pel que fa a l’adquisició de la seva indumentària i la seva integració en aquell moment dins del Centre d’Esports Sabadell (futbol).

Anys abans ja havia estat funcionant com a F.J. Sabadell i és per això que I’ encapçalament dels impresos de les cartes porten la seva fundació 1′ any 1944. Al Llarg dels prop de cinquanta anys ha passat per diferents moments, victòries, hores baixes…..  Però, malgrat tot, el més significatiu pot haver estat la seva supervivència en els moments més difícils. I això va ser possible gràcies a l’esforç conjunt d’ alguns components de la fins aleshores Junta directiva i de tots els jugadors que van creure en el projecte.

Ha estat el club d’ handbol de Sabadell que més vegades ha militat a la Divisió d’ Honor i un dels qui en els anys cinquanta, seixanta i inicis dels setanta més significació va tenir en l’handbol sabadellenc.

CLUB SOCIETAT ESPORTIVA CREU ALTA

La Societat Esportiva Creu Alta, com a club d’ handbol, va ser fundada l’any 1957, amb el nom d’ A.S.H.L.D.E.M.A. La primera pista de joc ( de terra, com moltes de l’època), va ser-ho d’auto-construcció al pati de l’antiga Casa de Caritat (avui Pl.Marcet). La pista va ser feta pels propis jugadors tot i enderrocant una font/sortidor que hi havia al mig del patí de la Casa de Caritat. En aquesta pista, el club va passar per diverses situacions i va anomenar-se RE.I. i HO.CA.BE.

Posteriorment a urbanitzar l’espai que ocupava la Casa de Caritat com a Pl. Marcet i traslladar-se a la Residència Albada, el club va passar a dir-se RESIDÈNCIA ALBADA, CLUB ESPORTIU ALBADA i SOCIETAT ESPORTIVA CREU ALTA. Amb aquests noms va fer servir la pista del CP Samuntada, fins el final de la temporada 1994-1995 que va ubicar-se a la nova instal·lació de Can Balsach, al vell mig del barri del qual porta el nom: La Creu Alta.

LA FUSIÓ

Les primeres converses s’ inicien I’any 1987, malgrat no fructificar, deixen la porta oberta per continuar treballant-hi. Al finalitzar la temporada 1994-1995, torna a haver-hi contactes que fructifiquen en una primera reunió d’ ambdues juntes el dia 27 de juliol on s’arriba a un principi d’acord.

Després del període vacacional d’agost, va prenent cos la fusió. El dia 1 de setembre, l’assemblea general de socis de la Societat Esportiva Creu Alta, dona el seu vist i plau a la fusió. Les dues juntes tornen a reunir-se i concreten els acords. L’assemblea general del club SABADELL-HANDBOL, ratifica els acords el dia 26 de setembre. EI dia 27 de setembre, les dues juntes directives signen l’acord final i es constitueixen en Junta Gestora de la entitat resultant.